субота, 20. април 2024.
 Ћирилица | Latinica

Нови број

Тема: Светска економска криза и Србија (II)
Банер

Претходни бројеви

Банер

Пронађите НСПМ на

&

Нове књиге

Банер

Едиција "Политички живот"

Ђорђе Вукадиновић: Од немила до недрага

Банер
Банер
Банер

Часопис НСПМ или појединачне текстове можете купити и у електронској форми na Central and Eastern European Online Library

Банер
Банер
Почетна страна > Хроника > Снежана Богосављевић Бошковић: У оквиру програма ЕУ предвиђено 175 милиона евра до 2020.
Хроника

Снежана Богосављевић Бошковић: У оквиру програма ЕУ предвиђено 175 милиона евра до 2020.

PDF Штампа Ел. пошта
среда, 04. март 2015.

БЕОГРАД – Министарка пољопривреде и заштите животне средине Снежана Богосављевић Бошковић изјавила је данас да је у оквиру програма Европске уније за рурални развој Србије предвиђено 175 милиона евра до 2020. године.

Богосављевић Бошковић је у Јутарњем програму ТВ Пинк најавила да ове године предстоји рад како би се обезбедио трансфер средстава из тих фондова ка домаћој пољопривреди.

Министарка пољопривреде и заштите животне средине је истакла да тај програм дефинише подршку у пет области пољопривреде као што су ратарство, производња меса, производња млека, воћарство и повртарство и да ће моћи да конкуришу пољопривредна газдинства.

„Када је у питању директна примарна производња, повраћај средстава из овог фонда је 60 процената, а ако су питању млади пољопривредници до 40 година, повраћај је 65 процената”, прецизирала је Богосављевић Бошковић.

Она је истакла да је за подручја са отежаним условима рада у планинским подручјима повраћај уложених средстава 70 процената.

Богосављевић Бошковић је најавила да очекује да ће се програм реализовати крајем године и да већ почетком следеће године ова средства бити на располагању пољопривредницима.

„У првој години чланства Србије у ЕУ за нашу пољопривреду је резервисана једна милијарда евра”, најавила је Богосављевић Бошковић.

Богосављевић Бошковић је додала да има великих могућности за развој пољопривреде, да је циљ да се повећа обим пољопривредне производње, да се она унапреди и да млади остану на селу.

(Танјуг) 

 

Остали чланци у рубрици

Анкета

Да ли ће, по вашем мишљењу, „Заједница српских општина“ на КиМ бити формирана до краја 2023. године?
 

Република Српска: Стање и перспективе

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер