Početna strana > Hronika > Slobodan Samardžić: Kfor se ponaša kao vojska albanske države Kosovo
Hronika

Slobodan Samardžić: Kfor se ponaša kao vojska albanske države Kosovo

PDF Štampa El. pošta
petak, 01. jun 2012.

Beograd na akciju Kfora na severu Kosova, u kojoj je tokom uklanjanja barikada bilo povređenih, ne sme reagovati samo saopštenjem već mora zatražiti sednicu Saveta bezbednosti UN, ocenjeno je danas u Demokratskoj stranci Srbije. 

"Krajnje je vreme da vlasti Srbije reaguju na pravi način. Nije dovoljno saopštenje da se optuži akcija Kfora već se mora upotrebiti jače, pre svega diplomatsko sredstvo i tražiti sednicu Saveta bezbednosti sa činjenicama i utvrđivanjem pravog stanja stvari kada je odnos Kfora prema srpskom narodu u pitanju", izjavio je agenciji Beta funkcioner DSS Slobodan Samardžić. 

Prema njegovim rečima, Kfor se ponaša kao vojska albanske države Kosovo i teroriše srpsku zajednicu u nameri da ostvari osnovni cilj - da Srbija digne ruke od Kosova i da srpska vlada prizna nezavisnost Kosova. 

"Srpska vlada je odista tome bliska, ali nikakvo priznanje, za sada ne dolazi u obziru, tako da Kfor pokušava da taj ustupak Beograda izdejstvuje i upotrebom sile protiv nedužnog civilnog stanovništva", kazao je on. 

Samardžić, koji je bio i ministar za Kosovo i Metohiju, ocenio je da je Kfor današnjom akcijom u mestu Rudare manifestovao ponovo svoju silu i nasilje i nasrnuo na građane koji su čuvali barikadu koja, kako je naveo nije smetala Kforu da prolazi. 

Prema njegovoj oceni akcija je izvedena jer je procenjeno da je neobično važno da misija manifestuje silu. 

Kfor je danas uklonio barikade u opštini Zvečan, a u selu Rudare došlo je do sukoba u kom su povređena najmanje trojica Srba i dva vojnika Kfora.

(Beta)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner