Хроника

Слободан Петровић позвао Србе да изађу на локалне изборе на Косову

Штампа
субота, 17. август 2013.

Ранилуг - "Заменик косовског премијера" Слободан Петровић позвао је становништво да у што већем броју изађе на косовске локалне изборе.

"Ваше проблеме решићете тако што ћете у великом броју изаћи на наредне локалне изборе и тако одлучите каква ће вам будућност бити", рекао је Петровић.

"Изласком на изборе помажете себи и ви морате бити ти који ће одлучивати о приоритетима, а ми смо ту да вам у томе помогнемо", изјавио је Петровић који је јуче, заједно са "министром за заједнице и повратак" Далибором Јевтићем обишао Панчело у општини Ранилуг.

Јевтић и Петровић, како се наводи у саопштењу Самосталне либералне странке (СЛС), су најпре обишли започету цркву Светог Петра, а након тога разговарали са око 400 окупљених мештана Панчела.

Незавршена црква Светог Петра и лоша сеоска инфраструктура само су неки од проблема које су мештани изнели као приоритетне у разговору са Петровићем и Јевтићем.

"Нико нас није посећивао, а инвестиције су нас заобилазиле. Граде путеве до свог села тамо где никад путева није било а нас овде остављају да живимо без основних услова и потреба", рекао је један од мештана, како се наводи у саопштењу, и нагласио да је локална самоуправа у Ранилугу у протекле четири године у потпуности запоставила село Панчело.

Након скупа и разговора са грађанима Петровић и Јевтић посетили су и новоизграђену полицијску станицу и том приликом разговарали са командиром станице.

Посланици Привремене Скупштине АП Косово и Метохија закључили су јуче да су за њих косовски локални избори неприхватљиви. Они наводе да су избори у супротности са Уставом и законима Србије, али и са Резолуцијом 1244.

(Танјуг)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]