Početna strana > Hronika > Slobodan Petrović pozvao Srbe da izađu na lokalne izbore na Kosovu
Hronika

Slobodan Petrović pozvao Srbe da izađu na lokalne izbore na Kosovu

PDF Štampa El. pošta
subota, 17. avgust 2013.

Ranilug - "Zamenik kosovskog premijera" Slobodan Petrović pozvao je stanovništvo da u što većem broju izađe na kosovske lokalne izbore.

"Vaše probleme rešićete tako što ćete u velikom broju izaći na naredne lokalne izbore i tako odlučite kakva će vam budućnost biti", rekao je Petrović.

"Izlaskom na izbore pomažete sebi i vi morate biti ti koji će odlučivati o prioritetima, a mi smo tu da vam u tome pomognemo", izjavio je Petrović koji je juče, zajedno sa "ministrom za zajednice i povratak" Daliborom Jevtićem obišao Pančelo u opštini Ranilug.

Jevtić i Petrović, kako se navodi u saopštenju Samostalne liberalne stranke (SLS), su najpre obišli započetu crkvu Svetog Petra, a nakon toga razgovarali sa oko 400 okupljenih meštana Pančela.

Nezavršena crkva Svetog Petra i loša seoska infrastruktura samo su neki od problema koje su meštani izneli kao prioritetne u razgovoru sa Petrovićem i Jevtićem.

"Niko nas nije posećivao, a investicije su nas zaobilazile. Grade puteve do svog sela tamo gde nikad puteva nije bilo a nas ovde ostavljaju da živimo bez osnovnih uslova i potreba", rekao je jedan od meštana, kako se navodi u saopštenju, i naglasio da je lokalna samouprava u Ranilugu u protekle četiri godine u potpunosti zapostavila selo Pančelo.

Nakon skupa i razgovora sa građanima Petrović i Jevtić posetili su i novoizgrađenu policijsku stanicu i tom prilikom razgovarali sa komandirom stanice.

Poslanici Privremene Skupštine AP Kosovo i Metohija zaključili su juče da su za njih kosovski lokalni izbori neprihvatljivi. Oni navode da su izbori u suprotnosti sa Ustavom i zakonima Srbije, ali i sa Rezolucijom 1244.

(Tanjug)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će crnogogorski „Zakon o slobodi veroispovesti“ biti povučen?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner