Хроника

Шкотска влада: Деца стара четири године и више моћи ће да бирају пол у школским установама без сагласности родитеља

Штампа
недеља, 15. август 2021.

 ЕДИНБУРГ - Деца стара четири године и више моћи ће да бирају пол у школским установама без сагласности родитеља, према новом LGBTQ+ инклузивном упутству шкотске владе.

Свако дете које одлучи да промени пол мора да буде подржано и саслушано у образовној установи, према новом савету шкотске владе, објавио је британски ''Телеграф''.

Упутство важи у основним школама, где најмлађа деца имају четири или пет година, јер "препознавање и развој полног идентитета може да се догоди у најранијем детињству", наводи се у упутству.

Како је пренео ''Дејли мејл'', упутство такође обавезује учитеље да не питају директно децу да ли желе да живе као дечак или девојчица, уколико код њих примете такву тенденцију, већ да их уместо тога питају за њихово име и заменицу којом желе да им се обраћају.

Основне и средње школе такође морају да ставе уџбенике у којима има трансродних људи и да дозволе ђацима да изаберу коју свлачионицу или тоалет желе да користе, као и да размотре увођење полно неутралне униформе.

Међутим, у јавности су се појавиле критике према којима је ово упутство означено као "шокантно" и изазива забринутост што се тако малој деци дозвољавају одлуке које могу да им промене живот.

(Танјуг)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]