Хроника

Синиша Мали и амбасадор Француске у Србији Пјер Кошар: Изградња београдског метроа, у којој учествују француске компаније Ежис и Алстом, од огромног значаја за Београд и Србију

Штампа
понедељак, 06. децембар 2021.

 Министар финансија Синиша Мали и нови амбасадор Француске у Србији Пјер Кошар разговарали су о економској сарадњи две земље, са акцентом на заједничким капиталним пројектима у којима учествују француске компаније.

Они су су се сагласили да је изградња београдског метроа, која је недавно почела и у којој учествују француске компаније Ежис и Алстом, од огромног значаја за град Београд и Србију и да ће допринети још бољим економским односима две земље, саопштено је из ресорног министарства.

Мали и Кошар разговарали су и о пројектима изградње постројења на депонији у Винчи, у коме учествује француска компанија Суез, аеродрому „Никола Тесла“, као и пројектима који се тичу отпадних вода.

Саговорници су се сагласили да су сви пројекти добра основа за даље јачање економских и политичких односа Србије и Француске.

Мали је оценио да је Србија захваљујући „правој“ реакцији на корона кризу задржала стабилност и инвеститиције.

Навео је да је дефицит у првих 11 месеци ове године мањи од пројектованог, јавни дуг под контролом и до краја године ће износити 57,3 одсто БДП-а, а раст БДП-а у трећем кварталу ове године у односу на исти период 2020. износио је 7,7 одсто.

Додао је да се у 2022. години очекује стопа привредног раста од 4,5 одсто.

Кошар је истакао да се добри резултати препознају и да у то имају увид и француске компаније које инвеститрају у Србију.

(Бета)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]