Početna strana > Hronika > Sindikalci metlama čiste Srbiju od loših političara
Hronika

Sindikalci metlama čiste Srbiju od loših političara

PDF Štampa El. pošta
petak, 24. decembar 2010.

Beograd - Predstavnici sindikata "Nezavisnost" juče su ispred zgrade Skupštine Srbije u Beogradu sa 250 metli simbolično "očistili" loše uslove života i političke partije koje se ne staraju o građanima.

Više od 250 članova Granskog sindikata prehrane, ugostiteljstva, turizma, poljoprivrede, vodoprivrede i duvanske industrije "Nezavisnost" je, zajedno sa sekcijom mladih, simbolično čistilo Srbiju i optužilo sve političke partije za stanje u kojem je Srbija.

Oni su doneli 250 metli za čišćenje, po jednu za svakog poslanika u parlamentu. Okupljeni su ostavili pismo svim poslaničkim grupama u Skupštini Srbije u kojem su poručili da više nemaju za koga da glasaju, za šta su odgovorne same stranke.

Predstavnici sindikata su ispred Skupština došli organizovano noseći transparente na kojima je pisalo: "Političke partije je najlakše dovesti u red metlom", "Stop bacanju prašine radnicima u oči", "Nemamo izbora zato čistimo" i "Počinjemo veliko spremanje Srbije".

Predsednik Granskog sindikata prehrane poljoprivrede i ugostiteljstva Slavko Vlaisavljević je rekao novinarima da sindikat tom akcijom pokazuje da želi da promeni sadašnju političku elitu i da Srbija "dobije novu sa više morala".

- Ne vidimo perspektivu ni za pojedince ni za porodice, a kamoli za preduzeća, jer nama je oronula privreda, a za to je kriva politička elita - kazao je Vlaisavljević.

Kao najveće neuspehe države, Vlaisavljević je naveo pad privredne aktivnosti, nezaposlenost i veliko siromaštvo koje je ocenio kao proizvod Vlade. Za 250 metli Vlaisavljević je rekao da znače da "nismo zadovoljni ni sa opozicijom ni sa pozicijom".

Predstavnica Sekcije mladih sindikata "Nezavisnost" Snežana Vajman rekla je da "nijedna država čiji građani nemaju alternativu, ne može se nazvati demokratskom i nijedan čovek kojem su uskraćena osnovna ustavna, ljudska i egzistencijalna prava ne može se nazvati građaninom".

(Beta)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner