Хроника

Си Ђинпинг: Криза у Украјини упозорење за човечанство. Државе ће сигурно трпети безбедносне проблеме ако буду слепо веровале у сопствену снагу, шириле војне савезе и своју безбедност градиле на штету других

Штампа
среда, 22. јун 2022.

 Кинески председник Си Ђинпинг изјавио је да је криза у Украјини упозорење за човечанство, јавила је кинеска агенција Синхуа.

„Украјинска криза поново упозорава човечанство. Државе ће сигурно трпети безбедносне проблеме ако буду слепо веровале у сопствену снагу, шириле војне савезе и своју безбедност градиле на штету других“, рекао је Си путем видео линка на церемонији отварања Пословног форума земаља групе БРИКС (Бразил, Русија, Индија, Кина, Јужна Африка).

Он је позвао на заједничке напоре за успостављање и очување мира.

"Историја нам показује да хегемонија, политика групе и сукоби блокова не доносе ни мир ни стабилност, већ рат и сукоб", навео је Си.

Он је додао да је очување мира заједнички циљ целог човечанства. "Суочени са великом неизвесношћуи нестабилношћу у свету, треба да чврсто имамо на уму изворну сврху Повеље УН, као и нашу мисију да ширимо мир", рекао је Си.

(Бета)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]