Početna strana > Hronika > Si Đinping: Kriza u Ukrajini upozorenje za čovečanstvo. Države će sigurno trpeti bezbednosne probleme ako budu slepo verovale u sopstvenu snagu, širile vojne saveze i svoju bezbednost gradile na štetu drugih
Hronika

Si Đinping: Kriza u Ukrajini upozorenje za čovečanstvo. Države će sigurno trpeti bezbednosne probleme ako budu slepo verovale u sopstvenu snagu, širile vojne saveze i svoju bezbednost gradile na štetu drugih

PDF Štampa El. pošta
sreda, 22. jun 2022.

 Kineski predsednik Si Đinping izjavio je da je kriza u Ukrajini upozorenje za čovečanstvo, javila je kineska agencija Sinhua.

„Ukrajinska kriza ponovo upozorava čovečanstvo. Države će sigurno trpeti bezbednosne probleme ako budu slepo verovale u sopstvenu snagu, širile vojne saveze i svoju bezbednost gradile na štetu drugih“, rekao je Si putem video linka na ceremoniji otvaranja Poslovnog foruma zemalja grupe BRIKS (Brazil, Rusija, Indija, Kina, Južna Afrika).

On je pozvao na zajedničke napore za uspostavljanje i očuvanje mira.

"Istorija nam pokazuje da hegemonija, politika grupe i sukobi blokova ne donose ni mir ni stabilnost, već rat i sukob", naveo je Si.

On je dodao da je očuvanje mira zajednički cilj celog čovečanstva. "Suočeni sa velikom neizvesnošćui nestabilnošću u svetu, treba da čvrsto imamo na umu izvornu svrhu Povelje UN, kao i našu misiju da širimo mir", rekao je Si.

(Beta)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će se Srbija pridružiti sankcijma EU protiv Rusije?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner