Хроника

Северна Македонија: Заменик министра здравља и директор болнице у Тетову поднели оставке због пожара у монтажном ковид центру, у којем је настрадало 14 особа

Штампа
петак, 10. септембар 2021.

Заменик министра здравља Северне Макдоније Илир Хасани и директор Клиничке болнице у Тетову Флорин Бесими поднели су оставке због пожара у ковид центру тетовске болнице у којем је настрадало 14 особа.

Хасани и Бесими су то објавили поподне на Фејсбуку, наводећи да оставку подносе као морални чин после несреће у ковид цетру у којем су настрадали људи.

„У овако озбиљном тренутку за све подносим оставку као највиши морални чин. Чак и поред чињенице да немам никаве везе са поступцима изгадње модуларних центара. Оставка је намање што могу да урадим у овом тренутку, да поштујем жртве и повређене Ии на крају, мишљење о самом себи. Ништа изнад достојанства!“, написао је Хасани.

Директор Клиничке болнице у Тетову Флорин Бесими је у објашњењу оставке написао да осећа моралну одговорност због тог ужасног догађаја у којем су страдали људи и истакао да је та његова одлука неизбежна.

„После овако трагичног и несрећног догајаја ова одлука је неизбежна. Моја оставка неће утешити породице настрадалих, али верујем да ће поставити моралну линију коју смо сви ми као друштво заборавили“, написао је Бесими.

Оставку због пожара у монтажном ковид центру из моралних разлога поднео је и економски директор тетовске болнице Артан Етеми.

Поводом захтева у јавности да поднесе оставку, министар здравља Северне Македоније Венко Филипче је јуче рекао да ће одлуку о томе да ли ће поднети донети када се заврши истрага несреће у тетовском ковид центру.

У пожару који се догодио у среду увече у монтажном модуларном центру болнице у Тетову погинуло је 14 особа, од којих две, према истрази, нису биле хоспитализване, већ чланови породица пацијената.

(Бета)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]