Početna strana > Hronika > Severna Makedonija: Zamenik ministra zdravlja i direktor bolnice u Tetovu podneli ostavke zbog požara u montažnom kovid centru, u kojem je nastradalo 14 osoba
Hronika

Severna Makedonija: Zamenik ministra zdravlja i direktor bolnice u Tetovu podneli ostavke zbog požara u montažnom kovid centru, u kojem je nastradalo 14 osoba

PDF Štampa El. pošta
petak, 10. septembar 2021.

Zamenik ministra zdravlja Severne Makdonije Ilir Hasani i direktor Kliničke bolnice u Tetovu Florin Besimi podneli su ostavke zbog požara u kovid centru tetovske bolnice u kojem je nastradalo 14 osoba.

Hasani i Besimi su to objavili popodne na Fejsbuku, navodeći da ostavku podnose kao moralni čin posle nesreće u kovid cetru u kojem su nastradali ljudi.

„U ovako ozbiljnom trenutku za sve podnosim ostavku kao najviši moralni čin. Čak i pored činjenice da nemam nikave veze sa postupcima izgadnje modularnih centara. Ostavka je namanje što mogu da uradim u ovom trenutku, da poštujem žrtve i povređene Ii na kraju, mišljenje o samom sebi. Ništa iznad dostojanstva!“, napisao je Hasani.

Direktor Kliničke bolnice u Tetovu Florin Besimi je u objašnjenju ostavke napisao da oseća moralnu odgovornost zbog tog užasnog događaja u kojem su stradali ljudi i istakao da je ta njegova odluka neizbežna.

„Posle ovako tragičnog i nesrećnog dogajaja ova odluka je neizbežna. Moja ostavka neće utešiti porodice nastradalih, ali verujem da će postaviti moralnu liniju koju smo svi mi kao društvo zaboravili“, napisao je Besimi.

Ostavku zbog požara u montažnom kovid centru iz moralnih razloga podneo je i ekonomski direktor tetovske bolnice Artan Etemi.

Povodom zahteva u javnosti da podnese ostavku, ministar zdravlja Severne Makedonije Venko Filipče je juče rekao da će odluku o tome da li će podneti doneti kada se završi istraga nesreće u tetovskom kovid centru.

U požaru koji se dogodio u sredu uveče u montažnom modularnom centru bolnice u Tetovu poginulo je 14 osoba, od kojih dve, prema istrazi, nisu bile hospitalizvane, već članovi porodica pacijenata.

(Beta)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će preuzimanje vlasti u Avganistanu od strane talibana dovesti do prelivanja krize u okolne zemlje?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner