Хроника

Северна македонија: Македонац нигеријског порекла Симон Поликарп поново се кандидовао за градоначелника Штипа

Штампа
понедељак, 13. септембар 2021.

Македонац нигеријског порекла Симон Поликарп поново се кандидовао за градоначелника Штипа на изборима који ће бити одржани 17. октобра, објавили су данас локални медији. Поликарп, који је у Штипу познат као Џими или Нигеријац Џими, био је кандидат опозиционе партије Интегра на ванредним изборима за штипског градоначелника у децембру прошле године, на којима је изгубио од кандидата владајућег СДСМ.

На тим изборима 61-годишњи Поликарп је освојио 1.198 гласова, а кандидат СДСМ и садашњи градоначелник Сашо Николов 11.668 гласова, али Џими каже да је његов мото да нада последња умире и да верује у много бољи разултат на предстојећим изборима.

Поликарп је за портал недељника Фокус рекао да није имао неку чврсту намеру да поново уђе у трку за градоначелника Штипа, али су пресудиле честе критике грађана и разочарење радом градоначелника Николова, које чује од Штипљана.

Џими је рекао да је прошле године био разочаран што није добио више гласова и да се временом помирио са резултатма, али да је онда почело да се дешава нешто занимљиво што га је подстакло да се поново кандидује.

„Кад год бих изашао напоље, на улицу, до продавнице, дешавало ми се да ме заустављају људи који ме не познају и да говоре да су погрешили што ми нису дали свој глас. Веровали смо да ће градоначелник Николов направити много више, али смо се резочарали, кажу ми. Причом да су увидели своју грешку и сами грађани су ме подстакли да се кандујем поново за промене на боље“, рекао је Симон Поликарп Џими.

Поликарп у Штипу живи више од 40 година и има македонско држављанство.

У тадашњу југословенску републику Македонију дошао је крајем 70-их година прошлог века као 20-годишњак на школовање.

Прве две године је живео у рударском месташцету Пробиштип где је учио за геолога, а затим се преселио у суседни Штип где живи са супругом и два сина.

(Бета)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]