Хроника

Северна Кореја: САД стоје иза прљавих потеза Британије, Француске и Немачке које доведе у питање наше право да се бранимо

Штампа
понедељак, 07. октобар 2019.

 Северна Кореја упозорила је САД, Велику Британију, Француску и Немачку.

У упозорењу се наводи да би покретање питања о севернокорејским ракетним пробама у Савету безбедности УН додатно подстакло жељу Пјонгјанга да брани свој суверенитет.

Савет безбедности УН требало би да у уторак одржи састанак иза затворених врата на захтев Немачке, који су подржале Велика Британија и Француска, пошто је Северна Кореја саопштила да је прошле недеље извела пробу балистичке ракете, подсећа Ројтерс.

"Добро знамо да САД стоје иза прљавих потеза Велике Британије, Француске и Немачке", рекао је амбасадор Северне Кореје у УН Ким Сонг.

Обраћајући се групи новинара, Ким је рекао да би САД и њихови следбеници требало да имају на уму да, уколико покрену питање "наших самоодбрамбених мера на састанку Савета безбедности УН у овом тренутку, то ће додатно подстаћи нашу жељу да бранимо наш суверенитет".

Главни севернокорејски преговарач Ким Мјонг Гил рекао је 5. октобра да су прекинути нуклеарни преговори на радном нивоу између Северне Кореје и САД.

Северна Кореја претходно је саопштила да је тестирала нову балистичку ракету испаљену са подморнице како би одвратила спољне претње и ојачала самоодбрану.

(Танјуг)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]