Početna strana > Hronika > Severna Koreja: Kim DŽong-un se sastao s delegacijom Južne Koreje; razgovaralo se o uslovima za pregovore o uklanjanju nuklearnog oružja i nastavak dijaloga Vašingtona i Pjongjanga
Hronika

Severna Koreja: Kim DŽong-un se sastao s delegacijom Južne Koreje; razgovaralo se o uslovima za pregovore o uklanjanju nuklearnog oružja i nastavak dijaloga Vašingtona i Pjongjanga

PDF Štampa El. pošta
ponedeljak, 05. mart 2018.

Severnokorejski lider Kim DŽong-un sastao se prvi put sa zvaničnicima iz Južne Koreje na večeri koju je za njih priredio u Pjongjangu, javio je BBC.

Kimov susret sa delegacijom iz Seula je potvrdila kancelarije južnokorejskog predsednika, dodajući da je delegacija doputovala u Pjongjang u pokušaju da se ponovo pokrene dijalog dva dela podeljenog poluostrva.

U delegaciji se nalaze i načelnik južnokorejske obaveštajne službe Suh Hun i predsednikov savetnik za nacionalnu bezbednost Čung Eui-jong.

Severnokorejski državni radio je javio da je delegaciju dočekao predsedavajući komiteta za mirno ujedinjenje Ri Son-gvon.

BBC navodi da će delegacije dve zemlje razgovarati o uslovima za pregovore o uklanjanju severnokorejskog nuklearnog oružja i nastavak dijaloga Vašingtona i Pjongjanga.

(FoNet)