Početna strana > Hronika > Serž Bramerc: Haški tribunal završava s radom do 2017.
Hronika

Serž Bramerc: Haški tribunal završava s radom do 2017.

PDF Štampa El. pošta
ponedeljak, 17. novembar 2014.

Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc rekao je da se tužilaštvo neće žaliti na odluku o privremenom puštanju Vojislava Šešelja na slobodu, iako bi to moglo, i naveo da je jedan od razloga za to što tužilaštsvo nema pristup medicinskoj dokumentaciji.

Na pitanje da li misli da je pravedno i korektno držati optužene više od 10 godina u pritvoru bez izrečene presude, Bramerc je za današnje “Novosti” rekao da cilj Tribunala nikada nije bio da “bilo koje suđenje traje toliko dugo”, ali i da je činjenica da Šešelj nije ničim olakšao stvar i da je sam prouzrokovao mnoga kašnjenja, “odnosno prekide postupka tako što je objavljivao imena zaštićenih svedoka zbog čega je u tri navrata bio osuđen”.

- Međutim, ti incidenti sami ne mogu opravdati kašnjenje. Potrebno je da Tribunal kritički razmisli o nedostacima u ovom predmetu - rekao je glavni tužilac.

Što se tiče Haškog tribunala, Bramerc je rekao da bi taj sud trebalo da završi sa radom do 2017. godine.

On je ocenio da se svi predmeti u Haškom tribunalu, osim predmeta Šešelj, odvijaju dobro i napomenuo da se sada čeka presuda Radovanu Karadžiću.

(Tanjug) 

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner