Хроника

Сергеј Трифуновић: Вучић љубоморан на коронавирус и његову медијску заступљеност - никада се јасније није видела трулост система

Штампа
субота, 04. април 2020.

 Александар Вучић је постао љубоморан на корону и њену медијску заступљеност. Никада се јасније није видело да је систем труо, али да имамо материјала, да имамо људе, што је најважније, само је потребно применити позитивну селекцију и све поставити на своје место, рекао је председник Покрета слободних грађана Сергеј Трифуновић.

Лидер ПСГ-а је у интервјуу за портал Нова.рс оценио да је коронавирус први испит који председник Србије Александар Вучић "полаже без пушкица и варања" и констатовао да је сада свима јасно да он "није тај најбољи и најпаметнији студент икада".

Трифуновић је предвидео да ће, после ванредног стања, код људи бити јача жеља за слободом и већа спремност да се за њу боре.

Он је оценио да је јавност од почетка епидемиолошке кризе добро реаговала на обраћања лекара.

Чак су и наступи премијерке Србије Ане Брнабић и министра задравља Златибора Лончара били боље оцењени од Вучићевог "хистерисања", али је он, после тога, решио да "врати узде у своје руке", рекао је Трифуновић.

Како је објаснио, "тако је поново успоставио тај радикалски наратив који захтева постојање непријатеља и, нажалост, тај образац су почели да преузимају и други".

Када је реч о донетим мерама, Трифуновић је нагласио да је било неких неопходних и добрих, али и неких нејасних и срамотних.

Према његовим речима, јасно је да "оваква владавина у време ванредног стања највише подсећа на диктатуру".

(Фонет-Нова.рс)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]