Početna strana > Hronika > Sergej Trifunović: Vučić ljubomoran na koronavirus i njegovu medijsku zastupljenost - nikada se jasnije nije videla trulost sistema
Hronika

Sergej Trifunović: Vučić ljubomoran na koronavirus i njegovu medijsku zastupljenost - nikada se jasnije nije videla trulost sistema

PDF Štampa El. pošta
subota, 04. april 2020.

 Aleksandar Vučić je postao ljubomoran na koronu i njenu medijsku zastupljenost. Nikada se jasnije nije videlo da je sistem truo, ali da imamo materijala, da imamo ljude, što je najvažnije, samo je potrebno primeniti pozitivnu selekciju i sve postaviti na svoje mesto, rekao je predsednik Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović.

Lider PSG-a je u intervjuu za portal Nova.rs ocenio da je koronavirus prvi ispit koji predsednik Srbije Aleksandar Vučić "polaže bez puškica i varanja" i konstatovao da je sada svima jasno da on "nije taj najbolji i najpametniji student ikada".

Trifunović je predvideo da će, posle vanrednog stanja, kod ljudi biti jača želja za slobodom i veća spremnost da se za nju bore.

On je ocenio da je javnost od početka epidemiološke krize dobro reagovala na obraćanja lekara.

Čak su i nastupi premijerke Srbije Ane Brnabić i ministra zadravlja Zlatibora Lončara bili bolje ocenjeni od Vučićevog "histerisanja", ali je on, posle toga, rešio da "vrati uzde u svoje ruke", rekao je Trifunović.

Kako je objasnio, "tako je ponovo uspostavio taj radikalski narativ koji zahteva postojanje neprijatelja i, nažalost, taj obrazac su počeli da preuzimaju i drugi".

Kada je reč o donetim merama, Trifunović je naglasio da je bilo nekih neophodnih i dobrih, ali i nekih nejasnih i sramotnih.

Prema njegovim rečima, jasno je da "ovakva vladavina u vreme vanrednog stanja najviše podseća na diktaturu".

(Fonet-Nova.rs)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner