Хроника

Сергеј Трифуновић: Једно је када ја овде као члан опозиционе партије опсујем неког, а друго је када Дачић то уради у Уједињеним нацијама

Штампа
уторак, 11. јун 2019.

Лидер Покрета слободних грађана Сергеј Трифуновић оценио је понашање српског шефа дипломатије у Вашингтону као дипломатски скандал. Изражавање шефа српске дипломатије описао је као немушти језик "џибриш".

Дачић га је изазвао како би се додворио десном спектру бирачког тела које, како каже Трифуновић, воли политичаре који наводно лупе шаком од сто, али додаје да је уједно начинио немерљиву штету српској преговарачкој позицији.

Не ради се само о неваспитању, јер једно је када ја овде опсујем некога као члан опозиционе партије, а друго је када ви то урадите у Уједињеним нацијама, пред Американцима на чијем сте тлу и још их назовете колонизаторима

"Не ради се само о неваспитању, јер једно је када ја овде опсујем некога као члан опозиционе партије, а друго је када ви то урадите у Уједињеним нацијама, пред Американцима на чијем сте тлу и још их назовете колонизаторима", рекао је Трифуновић.

Како је рекао, Дачић говори немуштим језиком "џибриш".

"Овде је то у буквалном смислу гледано урађено на тешкој џибри", казао је Трифуновић.

(Н1)

 
 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]