Početna strana > Hronika > Sergej Šojgu: Oružani sukob u Siriji jasno pokazao promenu prirode savremenog rata, koja se veoma razlikuje od klasičnog ratovanja
Hronika

Sergej Šojgu: Oružani sukob u Siriji jasno pokazao promenu prirode savremenog rata, koja se veoma razlikuje od klasičnog ratovanja

PDF Štampa El. pošta
utorak, 12. februar 2019.

 Oružani sukob u Siriji jasno je pokazao promenu prirode savremenog rata, koja se veoma razlikuje od klasičnog ratovanja, izjavio je ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu.

„Vidimo da je sukob u Siriji potpuno drugačiji tip ratovanja, koji se bitno razlikuje od klasičnih ratova, kada su protivnici bili redovna vojska“, izjavio je Šojgu na otvaranju operativno-mobilizacijskog okupljanja rukovodstva Oružanih snaga Rusije.

Ministar odbrane je istakao da visokoprecizno oružje, obaveštajni sistemi i sistemi za radio-elektronsku borbu imaju sve veći uticaj na razvoj operativnog umeća. Prema njegovim rečima, automatizuju se procesi upravljanja vojskom i oružjem, integrišu se obaveštajno-informacioni i informaciono-upravljački sistemi.

„Pod uticajem ovih faktora radikalno se menja karakter ratnih dejstava, pojavljuju se novi elementi u radu komandanata i štabova za upravljanje vojskom i oružjem“, istakao je Šojgu i dodao da se u ovim uslovima od rukovodilaca zahteva ne samo obimno znanje nego i sposobnost da prepoznaju i implementiraju sve što je novo i napredno.

Ministar odbrane je takođe ukazao na potrebu da se održi tempo povećanja borbene spremnosti Oružanih snaga Rusije.

(Sputnik)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, do kraja 2019. biti postignut sporazum Beograda i Prištine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner