уторак, 19. март 2024.
 Ћирилица | Latinica

Нови број

Тема: Светска економска криза и Србија (II)
Банер

Претходни бројеви

Банер

Пронађите НСПМ на

&

Нове књиге

Банер

Едиција "Политички живот"

Ђорђе Вукадиновић: Од немила до недрага

Банер
Банер
Банер

Часопис НСПМ или појединачне текстове можете купити и у електронској форми na Central and Eastern European Online Library

Банер
Банер
Почетна страна > Хроника > Шеф спољнопотичког одбора АФН у Бундестагу Армин Паулус Хампел: Независност Косова противзаконита као и НАТО интервенција 1999.
Хроника

Шеф спољнопотичког одбора АФН у Бундестагу Армин Паулус Хампел: Независност Косова противзаконита као и НАТО интервенција 1999.

PDF Штампа Ел. пошта
уторак, 15. октобар 2019.

 Армин Паулус Хампел рекао је поносан на власти у Србији које су успеле да чак 13 држава повуче признање против законите независности Косова.

Шеф спољнопотичког одбора Алтернативе за Немачку АФН у Бундестагу, Хампел, нагласио је и чињеницу да су данас уз Србију и нобеловци.

Остајемо као странка и посланичка група у Бундестагу при ставу да је независност Косова противзаконита као и НАТО интервенција, рекао је Хампел након разговора са потпредседником Српске напредне странке и директором Канцеларије за Косово и Метохију Марком Ђурићем.

Хампел, који је савезни посланик, изразио је задовољство зато што Србија данас има бројне пријатеље.

"Србија је имала више непријатеља него пријатеља, а данас су међу пријатељима не само ми као странка већ и нобеловци", рекао је Хампел и додао да је будућност Србије у добрим рукама и да је гарантована новим снагама.

Ђурић је Хампелу и његовим колегама захвалио на подршци по питању суверенитета и бриге због тешког положаја српског народа и Српске православне цркве на Косову и Метохији као и на принципијелном залагању за поштовање територијалне целовитости међународно признатих земаља.

Србија је заинтересована за дијалог и унапређење односа са Немачком на сивм пољима, политичком, страначком, економском, рекао је Ђурић.

Српски народ на КиМ гледа као на светињу, а СНС посвећује додатну пажњу опстанку српског народа и зато је свака подршка која долази из света и из овако моћне државе као што је Немачка важна, за Србију и српски народ, рекао је Ђурић.

"Важно нам је да се из Немачке чује другачији глас", рекао је Ђурић и додао да је сигуран да је данашњи дијалог увод у продубљивање сарадње и заједничко сагаледавање прилика у рагиону и Европи.

(Танјуг)

 

Остали чланци у рубрици

Анкета

Да ли ће, по вашем мишљењу, „Заједница српских општина“ на КиМ бити формирана до краја 2023. године?
 

Република Српска: Стање и перспективе

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер