Хроника

Шеф кинеске дипломатије Ванг Ји допутовао у Београд, са Дачићем разговарао о билатералним односима

Штампа
четвртак, 28. октобар 2021.

 Председник Скупштине Србије Ивица Дачић разговарао је данас у Београду са шефом кинеске дипломатије Ванг Јиом о билатералним односима, саопштио је парламент Србије.

Ванг изјавио је да његова посета представља још једну потврду пријатељства две земље. Захвалио је Дачићу на доприносу који је на својим претходним функцијама дао развоју добрих односа Србије и Кине, посебно истичуц́и да је Дачиц́ био први министар спољних послова који је посетио Кину у фебруару прошле године на почетку пандемије корона вируса.

Србија је тада јасно показала подршку и солидарност у изазовном и тешком тренутку за Кину, рекао је Ванг.

Дачић је рекао да су билатерални односи традиционално добри и да су упркос свим препрекама последњих година достигли један потпуно нови ниво. Истакао је заинтересованост Србије за даље интензивирање политичког дијалога на највишем и високом нивоу, као и унапређење сарадње у различитим областима.

Ванг допутовао је данас у дводневну посету Србији. Њега је на београдском аеродрому „Никола Тесла“ дочекао је министар спољних послова Србије Никола Селаковић.

Поред Дачића, Ванг је за данас планирао састанак са премијерком Србије Аном Брнабић. Он ће сутра одвојено разговарати са Селаковићем и са председником Србије Александром Вучићем.

Пре састанка Ванга и Селаковића биће потписан Протокол о сарадњи министарстава спољних послова две земље.

Најављен је и пленарни састанак делегација Србије и Кине, који ће отворити Ванг и Вучић.

(Бета)
 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]