Početna strana > Hronika > Šef kineske diplomatije Vang Ji doputovao u Beograd, sa Dačićem razgovarao o bilateralnim odnosima
Hronika

Šef kineske diplomatije Vang Ji doputovao u Beograd, sa Dačićem razgovarao o bilateralnim odnosima

PDF Štampa El. pošta
četvrtak, 28. oktobar 2021.

 Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić razgovarao je danas u Beogradu sa šefom kineske diplomatije Vang Jiom o bilateralnim odnosima, saopštio je parlament Srbije.

Vang izjavio je da njegova poseta predstavlja još jednu potvrdu prijateljstva dve zemlje. Zahvalio je Dačiću na doprinosu koji je na svojim prethodnim funkcijama dao razvoju dobrih odnosa Srbije i Kine, posebno ističući da je Dačić bio prvi ministar spoljnih poslova koji je posetio Kinu u februaru prošle godine na početku pandemije korona virusa.

Srbija je tada jasno pokazala podršku i solidarnost u izazovnom i teškom trenutku za Kinu, rekao je Vang.

Dačić je rekao da su bilateralni odnosi tradicionalno dobri i da su uprkos svim preprekama poslednjih godina dostigli jedan potpuno novi nivo. Istakao je zainteresovanost Srbije za dalje intenziviranje političkog dijaloga na najvišem i visokom nivou, kao i unapređenje saradnje u različitim oblastima.

Vang doputovao je danas u dvodnevnu posetu Srbiji. Njega je na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla“ dočekao je ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković.

Pored Dačića, Vang je za danas planirao sastanak sa premijerkom Srbije Anom Brnabić. On će sutra odvojeno razgovarati sa Selakovićem i sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Pre sastanka Vanga i Selakovića biće potpisan Protokol o saradnji ministarstava spoljnih poslova dve zemlje.

Najavljen je i plenarni sastanak delegacija Srbije i Kine, koji će otvoriti Vang i Vučić.

(Beta)
 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će na referendumu 16. januara biti usvojene izmene Ustava?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner