Хроника

СДС: Новцем грађана Србије креира се нова класа СНС тајкуна

Штампа
понедељак, 23. новембар 2020.

Социјалдемократска странка (СДС) саопштила је данас, поводом извештавања медија о банкроту компаније Хоум Плус, да су власници те компаније "пре само годину дана од државе добили на поклон преко 16 милиона евра" и то тако што им је држава прво поклонила земљиште доношењем одлуке да се право коришћења претвара у право својине, да би га затим откупила.

СДС наводи да се “на тај начин пљачкају и сиромаше грађани Србије, а буџетским средствима ствара нова класа СНС тајкуна”.

У саопштењу се наводи да је држава од компаније Еуросалон рил естејт, чији је власник исти као Хоум Плус-а, како су медији тада пренели, за потребе пројекта “Београд на води”, откупила објекат код Београдског сајма “за невероватну суму новца”, односно по приближној цени по којој је продато готово 20.000 квадрата Београђанке и готово 100.000 квадрата Сава Центра.

“Постављамо питање зашто је Град Београд само неколико месеци пре откупа земљишта и објеката, донео одлуку којом се право коришћења претвара у право својине и указујемо на то да је Град Београд, дакле, прво поклонио земљиште власницима Хоум Плуса, да би га убрзо након тога откупио за преко 16 милиона евра”, наводи СДС.

СДС наводи да је то “само још један пример како новац грађана неодговорном политиком власти завршава у џеповима режимски привилегованих лица и како се уништава државна имовина, да би се онда тим истим привилегованим лицима продавала у бесцење”.

(Бета, Нова С) 

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]