Хроника

Савез за Србију: Тражимо утврђивање кривичне одговорности менаџмента фабрике "Први партизан" из Ужица, због одлуке да исплати радницима једну просечну плату за учешће на Вучићевом митингу у Београду

Штампа
уторак, 11. јун 2019.

Савез за Србију (СзС) затражио је смену и утврђивање кривичне одговорности менаџмента фабрике "Први партизан" из Ужица због одлуке да исплати једну просечну плату радницима који су ишли у Београд на завршни митинг председника Србије Александра Вучића.

"Руководство ове фабрике је озбиљно злоупотребило свој положај, незаконито тумачило Закон о раду, на основу чега је донета одлука да се радницима који су учествовали у страначком скупу исплати неоснована зарада. Ово је конкретан доказ злоупотребе у политичке сврхе који јасно и недвосмислено доказује да су запослени у државним фирмама и администрацији организовано доводјени на страначке митинге владајуће већине на шта СзС све време упозорава", наводи се.

СзС је, уз саопштење, послао и факсимил одлуке руководства предузећа да се радницима који су 19. априла путовали у Београду на митинг "Будућност Србије" исплати накнада у висини просечне зараде у претходних 12 месеци и којом се шеф Службе обрачуна зарада задужује да спроведе ту одлуку.

Тај савез је оценио да је кампања "Будућност Србије" суштински била политичка промоција једног човека и владајуће већине и да је, због тога, потребно утврдити и одговорност министра одбране Александра Вулина јер је "Први партизан" у надлежности тог министарства, као и министра рада Зорана Ђорђевића јер допушта злоупотребу Закона о раду.

(Бета)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]