Početna strana > Hronika > Savez za Srbiju: Potpisnici "Sporazuma sa narodom" neće učestovati na skupštinskom zasedanju o KiM, to je rijaliti seansa i novo glumatanje Vučića sa lažnom opozicijom
Hronika

Savez za Srbiju: Potpisnici "Sporazuma sa narodom" neće učestovati na skupštinskom zasedanju o KiM, to je rijaliti seansa i novo glumatanje Vučića sa lažnom opozicijom

PDF Štampa El. pošta
petak, 24. maj 2019.

 Političke stranke, pokreti i savezi potpisnici Sporazuma sa narodom neće učestovati na zasedanju Narodne skupštine Republike Srbije u ponedeljak o KiM, koje nije ništa drugo do rijaliti seansa i novo glumatanje predsednika Srbije sa lažnom opozicijom. Time potpisnici dosledno poštuju obavezu prema građanima da će kao opozicija napustiti rad skupština u kojima je režim ukinuo demokratska načela i temelje parlamentarizma i time oduzeti bilo kakav legitimitet režimu.

Potpisnici Sporazuma nastaviće borbu za slobodne i poštene izbore i slobodne medije, uz obavezu da sve dok se ne ispune traženi uslovi da bi izborni proces bio slobodan na takvim izborima nećemo učestovati.

Dok se odlučivanje ne vrati u institucije i dok mediji ne budu slobodni, svaka odluka doneta u ovakvim uslovima, a koja se tiče vitalnih nacionalnih i ekonomskih interesa zemlje, mora biti preispitana nakon uspostavljanja demokratske vlasti.

Potpisnici Sporazuma konstatuju da eventualno učešće na zasedanju Narodne skupštine Republike Srbije i prekid bojkota od strane nekog od potpisnika Sporazuma, bilo bi kršenje potpisane obaveze prema građanima i ta organizacija ili pojedinac prestao bi da bude deo Sporazuma sa narodom.

(Savez za Srbiju)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner