Početna strana > Hronika > Savez za Srbiju: Inicijativa Mekalistera za posredovanje u dijalogu o izbornim uslovima je dobrodošla, ali zakasnela za izbore najavljene za mart 2020.
Hronika

Savez za Srbiju: Inicijativa Mekalistera za posredovanje u dijalogu o izbornim uslovima je dobrodošla, ali zakasnela za izbore najavljene za mart 2020.

PDF Štampa El. pošta
sreda, 18. septembar 2019.

Predstavnicima Evropskog parlamenta smo više puta jasno rekli da od ispunjenja preporuka i zaključaka Stručnog tima protesta 1 od 5 miliona nećemo odustati. Na to smo se obavezali potpisujući Sporazum sa narodom. Posledica neprihvatanja tih zahteva je odluka o bojkotu izbora.

Inicijativa gospodina Mekalistera za posredovanje u dijalogu o izbornim uslovima je dobrodošla, ali zakasnela za izbore koji se najavljuju za mart 2020.

Posredovanje u dijalogu može za cilj imati isključivo postizanje Sporazuma o poštenim i slobodnim izborima, mehanizme sprovođenja i rok od 9 meseci za održavanje pravih izbora. Posredovanje u dijalogu ne odlaže kampanju za bojkot i ne menja odluku o neučestvovanju na lažnim izborima najavljenim za mart.

(Savez za Srbiju)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner