Хроника

Сара Пејлин: Асанжа би требало гонити као Осаму Бин Ладена

Штампа
среда, 01. децембар 2010.

ВАШИНГТОН - Бивша гувернерка Аљаске Сара Пејлин написала је на "Фејсбуку" да би Џулијана Асанжа, главног уредника сајта Викиликс, требало прогонити као Осаму бин Ладена. Она је такође оптужила Белу кућу да је "неспособна да се избори са целом овом катастрофом".

"Као прво, какви су кораци предузети да би се власник Викиликса спречио да дистрибуира веома осетљиве поверљиве документе, након што је у последњих неколико месеци већ објављивао материјал, и то не једном, него два пута", написала је она.

"Асанж није ништа више 'новинар' него што је 'новинар' и 'уредник' новог Ал каидиног часописа на енглеском језику 'Инспајер'", оцењује она.

"Он је антиамерички оперативац, чије су руке окрвављене. Због његовог објављивања поверљивих докумената талибанима је откривен идентитет више од 100 извора у Авганистану. Зашто није хитно наложена потера за њим као за Ал каидом и талибанским лидерима?" упитала је Пејлинова.

Данас је објављена вест да су Сједињене Државе покренуле кривичну истрагу о томе да ли 39-годишњи власник "Викиликса" може да буде оптужен на основу Закона против шпијунаже због објављивања тајних дипломатских докумената.

(Блиц)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]