Početna strana > Hronika > Salman Ruždi o demonstracijama u znak podrške Palestincima na nekoliko univerziteta: Čudno je da mlad progresivan student podržava fašističku terorističku državu
Hronika

Salman Ruždi o demonstracijama u znak podrške Palestincima na nekoliko univerziteta: Čudno je da mlad progresivan student podržava fašističku terorističku državu

PDF Štampa El. pošta
nedelja, 19. maj 2024.

 Britanski pisac indijskog porekla Salman Ruždi, autor kontroverznog romana "Satanski stihovi" zbog kojeg je Iran krajem 1980-ih godina protiv njega izdao fatvu, izjavio je da, kada bi palestinskom državom rukovodio Hamas, ona bila nalik na Taliban-državu.

„Činjenica je da svaka normalna osoba može samo biti šokirana onim što se dešava u Gazi upravo sada, nivoom smrti nevinih“, rekao je Ruždi u intervjuu za Bild, govoreći o demonstracijama u znak podrške Palestincima, na nekoliko univerziteta.

On ipak misli da bi demonstranti trebali takođe da pomenu Hamas.

„Jer je sve počelo sa njima. Hamas je teroristička organizacija. I čudno je da mlad progresivan student političar podržava fašističku terorističku državu jer na izvestan način oni to rade“, ocenio je Ruždi.

On je bio meta terorističkog napada muslimana u Americi pre nepune dve godine, u kojem je teško ranjen i oslepeo na jedno oko, podsećaju agencije.

„Oni traže slobodnu Palestinu, oslobađanje Palestine. Ja sam bio za odvojenu palestinsku državu većim delom svog života. Ali ako bi postojala palestinska država sada, njom bi upravljao Hamas i bila bi nalik na Taliban-državu. Je li to ono što progresivni pokreti levice Zapada žele da stvore?“, upitao je Ruždi.

(Beta)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner