Početna strana > Hronika > Sali Beriša: Ono što vlast radi Iljiru Meti predstavlja puč, Edi Rama će ležati u zatvoru najmanje 37 godina
Hronika

Sali Beriša: Ono što vlast radi Iljiru Meti predstavlja puč, Edi Rama će ležati u zatvoru najmanje 37 godina

PDF Štampa El. pošta
utorak, 09. jul 2019.

 Bivši albanski predsednik i premijer Sali Beriša izjavio je da ono što radi vladajuća većina aktuelnom albanskom predsedniku Iljiru Meti predstavlja puč.

Kako piše portal a1on iz Severne Makedonije, Beriša je tako prokomentarisao inicijativu za razrešenje Mete i formiranje anketne komisije koja treba da ispita da li je on prekšio Ustav Albanije donoseći uredbu o odlaganju lokalnih izbora u toj zemlji.

Beriša kaže da je, prema međunarodnoj ekspertizi, ta uredba zasnovana na njegovim ustavnim ovlašćenjima, te da je kao takva i dalje na snazi.

"Anketna komisija predstavlja državni udar, autentičan za ovu zemlju u kojoj je 'šef meduze', zajedno sa narko-pojedincima, preuzeo Ustav i instituciju šefa države. Međunarodna ekspertiza je objavila da te uredbe ne može niko drugi da razmatra sem Ustavnog suda. Niti narko vlada, niti narko centrale izborne komisije. Kažem Albancima da vlast čini korake ka državnom udaru i da zato treba da se suočimo sa Edijem Ramom", izjavio je Beriša.

On je poručio Rami da će zbog, kako je rekao, krađe i drugih neustavnih dela, "biti u zatvoru 37 godina".

"Edi Rama će ležati najmanje 37 godina u zatvoru. Prema ekspertima, dobiće najmanje 37 godina zatvora i zato on radi ovo. Znam da se bliži vreme pravde. Sada je on podivljali neprijatelj slobode, zdravlja, nacionalnog interesa ovog naroda", naglasio je Beriša.

Sinoćnji masovni protest opozicije Beriša je ocenio kao narodni ustanak koji će zbrisati Ramu sa lica zemlje.

"Ustanak je danas snažniji nego bilo kada", zaključio je Beriša.

(Tanjug)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će crnogogorski „Zakon o slobodi veroispovesti“ biti povučen?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner