Хроника

САД: Ухапшен бегунац после 46 година сакривања

Штампа
петак, 07. август 2020.

 ВАШИНГТОН - Федерални истражни биро (Еф-Би-Ај) ће вас пронаћи, без обзира колико времена је за то потребно и без обзира где ћете побећи – порука је у САД пошто је један бегунац ухваћен после 46 година сакривања.

Док је Ричарда Никсона тресла афера Вотергејта, а Пол Њуман и Стив Меквин снимили филм „Паклени торањ” 1974. године, Луис Аркулета је побегао из затвора у држави Колорадо.

Бегунца, који сада има 77 година, у среду је ухапсила федерална полиција (Еф-Би-Ај) у држави Њу Мексико, где живи 40 година под лажним именом, као Рамон Монтоја.

„То хапшење треба да пошаље јак сигнал свим насилним криминалцима: Еф-Би-Ај ће вас наћи, без обзира колико ће за то времена бити потребно и без обзира где бежите, и одвешће вас пред лице правде”, рекао је представник Еф-Би-Аја у Денверу Мајкл Шнајдер, преноси Бета.

Аркулета је пребачен 1973. године у затвор јер је пуцао и ранио полицајца у Денверу, главном граду Колорада. Он је затвору чекао суђење.

„Време које пролази не оправдава нити брише злочине”, саопштила је полиција у Денверу која није навела детаље како је Еф-Би-Ај дошао до Аркулете.

(Политика)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]