Хроника

САД: Пентагон отвара канцеларију за НЛО

Штампа
четвртак, 25. новембар 2021.

ВАШИНГТОН - Након непотпуних извештаја Пентагона из јуна, у којима је америчка влада признала да не може да објасни већину неидентификованих ваздушних сусрета, министарство одбране САД је одлучило да отвори канцеларију за НЛО инциденте.

Објава од уторка увече ће значити да се покреће Група за идентификовање ваздушних објеката (АОИМСГ), која ће бити под одсеком министарства одбране за обавештајне податке и безбедност.

https://pptable.rtv.rs/www/delivery/lg.php?bannerid=0&campaignid=0&zoneid=4&source=%7bobfs:%7d&loc=https%3A%2F%2Fwww.rtv.rs%2Fsr_ci%2Fsvet%2Fpentagon-otvara-kancelariju-za-nlo_1291786.html&cb=7e3c45777eАОИМСГ ће радити за министарство одбране и целу америчку владу како би "открила, идентификовала и објаснила објекте од интереса у америчком ваздушном простору, и да процени да ли постоје претње за безбедност летења и националну сигурност", према објави документа министарства одбране САД.

Ник Поуп, бивши истражитељ НЛО за британско министарство здравља, рекао је да поздравља потез, који би требало да значи бољу координацију између више страна.

"То додатно дестигматизује ово питање признавањем импликација на националну безбедност“, рекао је Поуп за "Дејли мејл".

У јуну је Пентагон објавио извештај о Радне групе за идентификацију непознатих објеката, али није понудио објасњење за 143 од 144 догађаја од 2004. године, додаје британски лист.

(Танјуг)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]