Хроника

САД: Најмање пет особа погинуло, а 40 повређено након што је један мушкарац возилом улетело међу људе на Божићној паради у граду Вокиши, осумњичени ухапшен

Штампа
понедељак, 22. новембар 2021.

 Најмање пет особа је погинуло, а 40 повређено након што је возило улетело међу људе на паради у граду Вокиши, у америчкој савезној држави Висконсин, саопштила је градска влада.

У видео запису објављеном на друштвеним мрежама види се црвено теренско возило како јури према задњој страни параде. У другом снимку се види да је полиција отворила ватру на исто возило док је пролазило кроз уличне баријере.

„Док смо пролазили градом видели смо како је теренац пролазио, стиснуо је гас и пуном брзином се залетио у параду. Онда смо чули гласан прасак, и након тога заглушене крикове и вриштање људи које је возило ударило“, наводе очевици.

Како пише ЦНН, полиција је конфисковала возило, а осумњичени је у притвору.

Божићна парада је била у току када је теренско возило срушило ограду и упутило се ка главној улици. Возило је оборило више од 200 особа, а међу њима је било деце, рекао је шеф полиције Ден Томпсон.

Школе данас неће радити у том граду и неки путеви ће остати затворени док траје истрага, рекао је Томпсон.

Амерички председник Џозеф Бајден обавештен је о инциденту, саопштила је Бела кућа додајући да прате шта се дешава и да су у контакту са локалним званичницима којима је понуђена помоћ.

Инцидент се догодио на крају бурне недеље у Висконсину где је завршено суђење на коме је ослобођен кривице млади Американаца Кајл Ритенхаус којем се судило за убиство два мушкарца прошле године током нереда и демонстрација против полицијског насиља у Кеноши, месту која се налази на око 80 километара од Вокише.

(Бета)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]