Хроника

САД: Mушкарац пореклом из Азије отворио ватру у презбитеријанској цркви у граду Лагуна Вудс у јужној Калифорнији, убио једну особу, а пет ранио

Штампа
понедељак, 16. мај 2022.

 ЛАГУНА ВУДС - Један мушкарац старости око 60 година отворио је ватру у презбитеријанској цркви у граду Лагуна Вудс у јужној Калифорнији током недељног окупљања верника, убивши једну особу и ранивши пет старијих грађана пре него што су га парохијани сами зауставили и везали.

Према речима локалног шерифа, парохијани који су савладали нападача испољили су изузетно херојство и храброст.

Четири од пет рањених особа задобиле су тешке повреде, саопштили су званичници округа Оринџ и потврдили да је осумњичени за пуцњаву, мушкарац у 60-им годинама пореклом из Азије у притвору, као и да су заменици шерифа на лицу места пронашли два пиштоља, преноси AP.

Мотив пуцњаве није одмах познат, али истражитељи не верују да нападач живи у заједници Лагуна Вудс, градићу са око 16.000 становника који је удаљен око 80 километара од Лос Анђелеса.

Верује се да је већина верника која се налазила у цркви у тренутку пуцњаве пореклом са Тајвана, рекла је Кери Браун, портпаролка канцеларије локалног шерифа.

Око 30 до 40 презбитеријанаца окупило се на недељном ручку након јутарње црквене службе у Женевској Презбитеријанској цркви када је, нешто пре 13.30, избила пуцњава, рекли су званичници и потврдили да су парохијани онеспособили и везали нападача.

(Танјуг)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]