Хроника

САД: ФБИ по налогу Џозефа Бајдена скинуо ознаку тајности са првог документа о терористичким нападима 11. септембра 2001. године

Штампа
недеља, 12. септембар 2021.

Федерални истражни биро (ФБИ) објавио је, по налогу америчког председника Џоа Бајдена, први од тајних докумената заснованих на њиховим истрагама терористичких напада 11. септембра.

ФБИ је објавио документ, из 2016. године, с којег је скинута ознака поверљивости у вези с логистичком подршком двојици саудијских отмичара у терористичким нападима 11. септембра 2001. године.

Документ, који детаљно описује контакте отмичара са њиховим саудијским партнерима у САД, укључује информације о држављанину Саудијске Арабије, за којег се сматра да је помогао двојици отмичара који су извршили нападе 11. септембра.

У документу у којем се спомиње да је држављанин Саудијске Арабије Омар ал-Бајуми, обавештајни агент, учествовао у пружању путовања, смештаја и финансијске помоћи двојици отмичара.

Прошле недеље, амерички председник Џо Бајден је потписао извршну наредбу којом захтева објављивање докумената који су до данас били поверљиви, на основу истрага ФБИ о терористичким нападима 11. септембра.

У последње време у америчкој јавности расту критике на због тога што Бајден није предузео никакве кораке према жртвама 11. септембра.

(Анадолија)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]