Početna strana > Hronika > Rusija: Vladimir Putin za volanom automobila prošao obnovljenom desnom trakom Krimskog mosta, gde je ranije bio izveden teroristički napad
Hronika

Rusija: Vladimir Putin za volanom automobila prošao obnovljenom desnom trakom Krimskog mosta, gde je ranije bio izveden teroristički napad

PDF Štampa El. pošta
ponedeljak, 05. decembar 2022.

Predsednik Rusije Vladimir Putin lično je izvršio inspekciju Krimskog mosta, gde je ranije bio izveden teroristički napad.

Šef ruske države je za volanom automobila prešao most, dok mu je potpredsednik Vlade Rusije Marat Husnulin podnosio izveštaj.

Danas je otvoren saobraćaj desnom trakom mosta.

Ruski lider je lično seo za volan i, u društvu Husnulina, vozio obnovljenom trakom.

 „Vozimo desnom stranom. Leva strana funkcioniše, malo je stradala, ali je treba dovesti u idealno stanje“, rekao je Putin, nakon što je pregledao most.   

Husnulin je rekao da će vozači moći da koriste drugu traku od 20. decembra.

Kako je saopštio potpredsednik vlade Rusije Marat Husnulin, leva strana Krimskog mosta će biti završena do marta, dok će remont železničkog dela mosta - 1. septembra 2023. godine.

Na Krimskom mostu je 8. oktobra eksplodirao kamion usled čega su se zapalile cisterne sa gorivom u okviru vozne kompozicije koja je u tom trenutku prolazila. Usled eksplozije došlo je do obrušavanja dela kolovoza, dok plovni lukovi mosta nisu pretrpeli nikakva oštećenja.

Kopneni koridor koji povezuje Krim sa ostatkom Rusije - od velikog značaja

Potrebno je osigurati pouzdan saobraćaj sa Krimom kopnom, saopštio je predsednik Rusije Vladimir Putin.

"Naravno, potrebno je osigurati pouzdanu komunikaciju sa Krimom kopnenim putem. Znam da su tamo obavljeni radovi", rekao je Putin, nakon što je obavio inspekciju Krimskog mosta.

Prema rečima portparola Kremlja Dmitrija Peskova, „u pozadini kontinuiranih pretnji, koje su se zvanično čule iz Kijeva, o mogućim novim napadima na Krimski most i prateću infrastrukturu, Putin je istakao važnost kopnenog puta koji povezuje Krim sa ostatkom Rusije“.

(Sputnjik, Fakti)