Početna strana > Hronika > Rumen Radev: Produženje vanrednog stanja prouzrokovalo bi negativne posledice za društvo i ekonomiju, siromaštvo nije spas od virusa
Hronika

Rumen Radev: Produženje vanrednog stanja prouzrokovalo bi negativne posledice za društvo i ekonomiju, siromaštvo nije spas od virusa

PDF Štampa El. pošta
petak, 03. april 2020.

 Sofija -- Bugarski predsednik Rumen Radev kritikovao je članove Vlade zbog namere da produže vanredno stanje u zemlji, koje je uvedeno 13. marta.

Prema njegovim rečima ono je prouzrokovalo negativne posledice za društvo i ekonomiju.

"Vanredne mere usporavaju rast broja obolelih, ali su dovele do društvene paralize i neviđene socijalne i ekonomske krize. Nezaposlenost raste iz sata u sat, hiljade preduzeća prekida sa radom. Mnogim Bugarima hitno je potrebna pomoć. Siromaštvo nije spas od virusa. Uskoro bi zbog straha mogla nastati glad, a posledice mogu biti razornije od samog virusa korona", istakao je bugarski predsednik, prenosi Sputnjik.

Prema njegovim rečima, Bugarska mora postaviti jasan nacionalni cilj – da se što pre vrati manje-više normalnom načinu života, proizvodnji i slobodnom kretasnju ljudi.

Juče je ministarka za socijalnu politiku i rad Denica Sačeva izjavila da je od 13. marta, kada je uvedeno vanredno stanje, posao izgubilo više od 31.000 Bugara. Podsetimo, u Bugarskoj živi nešto više od sedam miliona ljudi.

(Sputnik-B92)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner