Početna strana > Hronika > Rukovodstvo Tvitera jednoglasno preporučilo akcionarima da odobre predloženu prodaju kompanije za 44 milijarde dolara Ilonu Masku
Hronika

Rukovodstvo Tvitera jednoglasno preporučilo akcionarima da odobre predloženu prodaju kompanije za 44 milijarde dolara Ilonu Masku

PDF Štampa El. pošta
utorak, 21. jun 2022.

 Rukovodstvo Tvitera je jednoglasno preporučilo akcionarima da odobre predloženu prodaju kompanije za 44 milijarde dolara američkom inovatoru Ilonu Masku, navodi se u dokumentu predatom vlastima SAD.

Mask, osnivač Tesle i Spejseksa i najbogatiji čovek na svetu, prošle nedelje je ponovo izrazio želju da nastavi sa akvizicijom, tokom virtuelnog sastanka sa zaposlenima u Tviteru, iako su akcije te kompanije i dalje znatno niže od cene koju je ponudio, što dovodi u pitanje realizaciju prodaje.

Akcije Tvitera su danas porasle oko tri odsto, na 38,98 dolara, što je daleko manje od 54,20 dolara po akciji, koliko je Mask ponudio. Akcije kompanije su poslednji put bile na tom nivou 5. aprila, kada je ona ponudila Masku mesto u upravnom odboru, pre nego što je on ponudio da kupi ceo Tviter.

(Beta-N1)