Početna strana > Hronika > Rodrigo Duterte: Upozoravam građane da ću narediti policiji i vojsci da "ubiju svakoga ko stvara nevolje"
Hronika

Rodrigo Duterte: Upozoravam građane da ću narediti policiji i vojsci da "ubiju svakoga ko stvara nevolje"

PDF Štampa El. pošta
sreda, 01. april 2020.

 Predsednik Filipina Rodrigo Duterte upozorio je građane da će narediti policiji i vojsci da ubiju svakoga "ko stvara nevolje".

"Neka ovo svima bude upozorenje - slušajte vladu, sada je najvažnije da u zemlji vlada red", rekao je Duterte u sinoćnjem obraćanju naciji koje je emitovano na televiziji.

"Nemojte pokušavati da povredite zdravstvene radnike, lekare... jer je to ozbiljan zločin," naglasio je Duterte i ozbiljno upozorio Filipince: "Moja naredba policiji i vojsci je da ako iko bude stvarao nevolje, a vaši životi su ugroženi: pucajte u njih!".

U ovoj zemlji prijavljeno je 2.311 slučajeva zaraze, umrlo je skoro 100 ljudi, a, kako navode mediji, građani se okupljaju i ne poštuju izrečene mere zabrane kretanja zato što su gladni.

Oni koji protestuju širom Filipina kažu da je to zato što nemaju posao, novac, nemaju šta da jedu, a država im ne obezbeđuje osnovne namirnice kako bi mogli da prežive.

(Tanjug)