Početna strana > Hronika > Rodoljub Šabić: Rušenje u Savamali je poražavajući i ponižavajući slučaj, kao i poruka da je u Srbiji sve moguće
Hronika

Rodoljub Šabić: Rušenje u Savamali je poražavajući i ponižavajući slučaj, kao i poruka da je u Srbiji sve moguće

PDF Štampa El. pošta
sreda, 24. april 2019.

Bivši poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić izjavio je da je rušenje u Savamali, koje se desilo pre tačno tri godine, poražavajući i ponižavajući slučaj i poruka da je u Srbiji sve moguće.

On je, za list Danas, rekao da je sticajem okolnosti bio prvi koji je otvorio pitanje fantomskog rušenja i tim povodom pisao tadašnjem gradonačelniku Siniši Malom, razgovarao sa republičkom tužiteljkom Zagorkom Dolovac i ministrom unutrašnjih poslova Nebojšom Stefanovićem.

"Bio sam tada zgađen reakcijom nadležnih, danas sam naravno još više", rekao je Šabić.

Prema njegovim rečima, "taj slučaj se može komentarisati na jedini način, kao nešto, sa aspekta i minimuma uređene države, sasvim poražavajuće i ponižavajuće".

"To nije samo trijumf, kako bi to predsednik rekao - 'kompletnih idiota', već je poruka da je u ovoj zemlji sve moguće. Nadam se, ipak, ne zauvek", naglasio je Šabić.

On je rekao da mu je lično iskustvo pokazalo da i predstavnici državne vlasti, koji su radeći svoj posao pokušali da daju doprinos rasvetljavanju slučaja, bivali izloženi raznim neprijatnostima.

Štaviše, kako je rekao, šikaniranje i osveta zbog zakonitog postupanja po žalbama oštećenih nastavlja se i njegovim odlaskom sa funkcije. "Upravo mi je Agencija za borbu protiv korupcije zabranila da, sada kao advokat, uspostavljam poslovnu saradnju sa NVO Transparentnost Srbija. Dakle, Hercegovačka je prava 'dobra' ilustracija naše žalosne ukupne situacije", naveo je Šabić.

(Beta)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će crnogogorski „Zakon o slobodi veroispovesti“ biti povučen?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner