Хроника

Ричард Гренел: УНМИК је неефикасан, уверен сам да се ово последње насиље на Косову не би догодило да су Доналд Трамп и његов тим још увек на функцији

Штампа
субота, 16. октобар 2021.

Изасланик бившег америчког председника Доналда Трампа за дијалог Београда и Приштине Ричард Гренел огласио се на Твитеру рекавши да је УНМИК неефикасан и да се последње насиље на Косову не би догодило да су Трамп и његов тим на функцији.

„Лидер Мисије Уједињених нација на Косову окривљује лошу комуникацију, Европску унију, Фон дер Лејенову и НАТО за скорашње насиље. Али он је тај који је неефикасан и спор. УНМИК је бацање америчких пореских долара и требало би га драстично реформисати или окончати“, написао је Гренел испод преноса седнице Савета безбедности УН о Косову

„Уверен сам да се ово последње насиље не би догодило да су Доналд Трамп и његов тим још увек на функцији. Трамповом тиму је било стало до Балкана и били су укључени у детаље. Лидерство је важно“, навео је Гренел.

Подсетимо, „окидач“ за нереде представљала је акција косовске полиције у вец́ински српским срединама на северу Косова изведена 13. октобра, у оквиру које су полицајци упадали у апотеке, продавнице, магацине и друге објекте, уз објашњење да се боре против кријумчарења робе.

У северном делу Косовске Митровице тада су се зачуле и сирене, грађани су се окупили на улицама, а полиција је користила шок-бомбе. Србин Срец́ко Софронијевиц́ тешко је рањен из ватреног оружја у Звечану, због чега је и оперисан, а повреде је задобило и још неколико особа.

(Спутњик)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]