Početna strana > Hronika > Ruska vojska: Uništena velika pošiljka zapadnog naoružanja u oblasti Žitomir, zapadno od Kijeva i skladište goriva kod Odese
Hronika

Ruska vojska: Uništena velika pošiljka zapadnog naoružanja u oblasti Žitomir, zapadno od Kijeva i skladište goriva kod Odese

PDF Štampa El. pošta
subota, 21. maj 2022.

 MOSKVA - Ruska vojska saopštila je danas da je uništila veliku pošiljku zapadnog oružja u ukrajinskoj oblasti Žitomir, zapadno od Kijeva.

U izveštaju agencije RIA Novosti se navodi da su ruske snage koristile rakete tipa Kalibr koje su ispaljene sa mora. Ministarstvo odbrane Ruske Federacije je potvrdilo da je oboren i jedan ukrajinski ratni avion tipa SU-35.

Igor Konašenkov: Ruska vojska raketirala skladište goriva kod Odese

Ruska vojska je izvestila o raketnom napadu na skladišta goriva u blizini ukrajinskog grada Odese.

"U Odeskoj oblasti, u lučkoj fabrici, visokoprecizne rakete ruskih Vazdušno-kosmičkih snaga uništile su skladišta sa gorivom namenjenim za oklopna vozila", saopštio je portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov, prenosi Interfaks.

Konašenkov je naveo da su su visoko preciznim vazdušnim raketama pogođena tri komandna mesta, uključujući komandno mesto 109. brigade teritorijalne odbrane u rejonu naselja Bahmut.

 

Ruska vojska je uništila i bazu za obuku ukrajinskih specijalaca u blizini jezera Sasik u Odeskoj oblasti, navodi Interfaks.

(Agencije)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će se Srbija pridružiti sankcijma EU protiv Rusije?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner