Početna strana > Hronika > Redžep Tajip Erdogan: Turska će potražiti alternativu EU
Hronika

Redžep Tajip Erdogan: Turska će potražiti alternativu EU

PDF Štampa El. pošta
subota, 26. januar 2013.

Istanbul -- Premijer Turske Redžep Tajip Erdogan kritikovao je odnos EU prema Turskoj, rekavši da Unija nije otvorena i potpuno jasna.

On je dodao da bi Turska mogla da potražiti alternativu EU.

"Naši zvaničnici stalno putuju u Evropu i redovno nas izveštavaju o napretku sa EU. Međutim, EU nije otvorena i potpuno jasna u odnosima prema Turskoj. Ona nas želi zaboraviti, ali se nekako ustručava i ne može nikako da nas zaboravi. Neka nam jasno kažu šta žele s nama", rekao je Erdogan turskoj televiziji.

Turska će, dodao je Erdogan, potražiti alternativu EU jer se ''desilo mnogo negativnih stvari u odnosima EU i Turske'', prenela je turska agencija Anadolija. 

“Zbog svih negativnosti s EU moramo tražiti alternativu za naših 75 miliona građana. Nedavno sam i predsedniku Rusije Vladimiru Putinu rekao da smo spremni da uđemo u Šangajsku organizaciju za kooperaciju. Rekao sam da želimo postati članica SCO-a pa da EU-u kažemo: 'Zbogom'. Da se rastanemo''. istakao je Erdogan. 

Šangajska organizacija za kooperaciju je međudržavna organizacija za sigurnost koju su 2001. godine u Šangaju osnovali lideri Rusije, Kine, Kazahstana, Kirgistana, Tadžikistana i Uzbekistana.

(Tanjug)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će preuzimanje vlasti u Avganistanu od strane talibana dovesti do prelivanja krize u okolne zemlje?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner