Хроника

Расим Љајић за консензус са опозицијом о најважнијим питањима

Штампа
субота, 12. децембар 2009.

Оснивач Социјалдемократске партије Србије Расим Љајић изјавио данас да ће СДПС бити државотворна партија која ће се залагати за очување интегритета Србије, формирање стабилних институција и улазак у Европску унију.

На конгресу СДПС-а у Центру „Сава“ Љајић је оценио да са садашњим степеном корупције, незнања и јавашлука Србија неће моћи да уђе у Европску унију, а ни да реши унутрашње проблеме.

Он се заузео за консензус са опозицијом о најважнијим питањма у држави, за смањење Владе Србије на 15 министарстава и парламента на 150 посланика и додао да је Србији потребна стабилна и одговорна политика која може да се брани и на Косову и у Војводини.

Љајић је оценио да социјалдемократија у Србији има будућност али да идеја није довољна за промене већ је неопходно да се активирају сви следбеници те идеје и објасне њене предности у свим градовима и селима државе.

Он је оценио да је веома лоше то што је, како је навео, 10 људи купило пола Србије, а што су вредни људи постали социјални случајеви, због чега је позвао све чланове нове партије да се захвале свима који желе да од чланства у тој странци направе бизнис као и забринутим тајкунима који желе да од те странке направе оф-шор компанију.

Поред председника Србије Бориса Тадића, скупу су присуствовали и министри Вук Јеремић, Жарко Обрадовић, Верица Калановић и Срђан Срећковић, представници бројних политичких странака попут Вука Драшковића, Жарка Кораћа, Ненада Чанка, Ненада Поповића, Владана Батића, Кенана Хајдаревића, Јасмине Милошевић и других.

(Бета)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]