Početna strana > Hronika > Rasim Ljajić: Srbija odana politici "srednjeg puta"
Hronika

Rasim Ljajić: Srbija odana politici "srednjeg puta"

PDF Štampa El. pošta
utorak, 31. avgust 2010.

Svesna situacije i velikog međunarodnog pritiska, Srbija, kada je reč o Kosovu, vodi politiku "srednjeg puta" koja podrazumeva izbegavanje svake konfrontacije sa međunarodnom zajednicom i njenim najznačajnijim činiocima, rekao je danas u selu Vrnjci ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić.

On je novinarima izjavio da je Srbija spremna za svaki dogovor u vezi sa rezolucijom o Kosovu i Metohiji, ali da postoji "crvena linija" ispod koje neće ići, a to je ni direktno ni indirektno priznanje samoproglašene države Kosovo.

"Mi smo spremni za svaki dogovor, ali nećemo ni direktno ni indirketno priznati nezazvisnost Kosova i Metohije, pa samim tim ni u tekstu reozlucije", rekao je Ljajić, koji je i lider Socijaldemokratske partije Srbije.
Ljajić je u salu Vrnjci uručio ključeve nove kuće petočlanoj porodici Đorđević.
On smatra da bi bilo idealno kada bi se došlo do zajedničkog teksta rezolucije, ali i da nije sigurno da je to izvesna opcija.

Međutim, dodao je on, sve do 8. septembra, pa i na sam dan izjašnjavanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija o tekstu srpske rezolucije 9. septembra, postoji mogućnost da predlog Srbije bude promenjen.
Srbija je, prema njegovim rečima, svesna situacije u kojoj se nalazi i velikog međunarodnog pritiska, ali vodi politiku "srednjeg puta" koja podrazumeva izbegavanje svake konfrontacije sa međunarodnom zajednicom i najznačajnijim čioniocima.

"Ovo je politika 'srednjeg puta' koja neće ugroziti evropske integracije, a demonstriraćemo na politički i demokratski način borbu za očuvanje integriteta", rekao je Ljajić i dodao da Srbija radi nešto što bi radila svaka zemlja u savremenom svetu.

(Tanjug) 

 

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner