Početna strana > Hronika > Rasim Ljajić: Nemamo pravo na ćutnju, moramo tražiti istragu na osnovu izveštaja Dika Martija
Hronika

Rasim Ljajić: Nemamo pravo na ćutnju, moramo tražiti istragu na osnovu izveštaja Dika Martija

PDF Štampa El. pošta
ponedeljak, 17. januar 2011.

Izveštaj Dika Martija o trgovini ljudskim organima izazvao je "apsolutni šok" u Savetu Evrope i u čitavoj međunarodnoj zajednici, pa se mnogi sponzori i kosponzori onoga što su radili OVK i Hašim Tači teško suočavaju sa lošim političkim odlukama, izjavio je ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić.

"Moramo da zahtevamo istragu, da ona dobije svoj konačni sudski epilog, da zahtevamo zadovoljenje pravde i pune istine o onome što se događalo… Nemamo pravo na ćutnju, niti da dozvolimo da ovo neko gurne pod tepih", rekao je Ljajić u intervju za srpski informativni portal "Vesti onlajn".

Ljajić je rekao da bi rekonstrukcija Vlade Srbije trebalo da se dogodi, iako je, smatra on, idealno vreme za to bila "polovina mandata".

On je podsetio da je na tu temu rekao sve što je imao i da je zbog toga bio često i javno kritikovan. "Rečeno je da će sastanak koalicije na tu temu biti u januaru, ali poziva još nema", kazao je Ljajić koji je i lider Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS).

On smatra da bi za poziciju njegove stranke bilo daleko bolje da nisu u vladi, jer bi u tom slučaju, kako je kazao, mogli komotnije da nastupaju. "Ovako, kada kažem da je stanje teško, da su ljudi nezadovoljni, da postoji beznađe, apatija, dobijem kritike … Zato sam i više puta rekao - izbacite me ili ću sam da izađem", kazao je Ljajić.
(Tanjug)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner