Хроника

Раша Недељков: Цео изборни процес био талац једног изборног места, немам информацију да је било која странка поднела захтев за поништавање гласања у Великом Трновцу

Штампа
петак, 01. јул 2022.

Програмски директор Црте Раша Недељков изјавио је у Дану уживо да је "цео изборни процес био талац једног изборног места" и додао да нема информацију да је било која странка поднела захтев за поништавање гласања у Великом Трновцу.

Како је рекао, „из њихове перспективе понављање избора у Великом Трновцу није много утицало на укупну оцену изборног процеса“.

„Цео изборни процес је био талац једног изборног места“, каже Недељков.

Главни проблем са нашим изборима је, сматра он, што се изборима практично нико не бави.

„Сем неколико недеља или месеци када се странке баве процедурала, немамо нажалост ниједну одговорну институцију по закону која се континуирано бави изборима. Кад говоримо о овом изборном циклусу и гласању у Великом Трновцу, такође је изостајао интерес за слободне и фер изборе који није био јачи од партијског интереса“, истиче он.

Немају информацију да је било која странка поднела захтев за поништавање гласања у Великом Трновцу.

„Што могу учинити још у наредна два дана. Док не истекне тај рок, нећемо моћи са сигурношћу да кажемо да је изборни процес готов. Изборни процес је коначно готов оног момента кад РИК прогласи укупне резултате, а на основу тога у наредних 10 дана од тада додели мандате будућим народним посланицима. Још морамо да сачекамо овај период од 72 сата који је почео да тече јуче у 20 часова“, објашњава Недељков.

(Н1)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]