Početna strana > Hronika > Radno vreme prodavnica i pijaca za Vaskršnje i prvomajske praznike
Hronika

Radno vreme prodavnica i pijaca za Vaskršnje i prvomajske praznike

PDF Štampa El. pošta
petak, 26. april 2019.

Većina prodavnica i pijaca u Srbiji za Uskrs, 28. aprila neće raditi, a ostalih prazničnih dana njihovo radno vreme biće skraćeno.

Tokom uskršnjih i prvomajskih praznika radno vreme trgovinskih lanaca, tržnih centara, pijaca i pošta biće izmenjeno.

Tokom praznovanja Vaskrsa, do 26. do 29. aprila, dežuraće 74 pošte širom Srbije, dok će Glavna pošta u Beogradu u Takovskoj 2, i pošte na graničnim i administrativnim prelazima raditi bez prekida.

U dane Međunarodnog praznika rada, 1. i 2. maja, radiće 48 dežurnih pošta, ali će Glavna pošta u Takovskoj i pošte na graničnim i administrativnim prelazima raditi nepromenjeno.

Prodavnice "Lidl" na Veliki petak radiće skraćeno do 18 sati, u petak će raditi normalno, dok će na Vaskrs biti zatvorene. U ponedeljak će raditi normalno, dok će na Praznik rada, 1. maja raditi skraćeno, do 14 sati, a već 2. maja uobičajeno.

Sve prodavnice Idea i Roda će u petak i subotu raditi uobičajeno.

U nedelju, 28. aprila, biće otvorena samo prodavnica Idea na Zlatiboru, od 8 do 15h i prodavnica Idea na Kopaoniku koja će raditi od 8 do 20h.

U sredu, 1. maja, većina prodavnica Idea će biti otvorena za potrošače do 15h, a 2. maja radiće uobičajeno.

U sredu i četvrtak, Roda marketi radiće redovno.

Prodavnice Deleze Srbija (Maksi, Shop&Go, Tempo) će u petak, 26. aprila raditi do 18h, a sledećeg dana radiće uobičajeno.

U nedelju, 28. aprila biće otvorena samo Maksi prodavnica u Čajetini.

Određeni broj Maksi marketa neće raditi 1. i 2. maja, a one prodavnice koje budu otvorene radiće po redovnom radnom vremenu.

Tih dana će Tempo marketi raditi uobičajeno, a prodavnice Shop&Go biće zatvorene.

Svi "Roda", "Idea" i "Merkator" hipermarketi u subotu, ponedeljak i utorak radiće uobičajeno, dok će u nedelju biti zatvoreni.

Na Veliki petak, 26. aprila, prodavnice kompanije Lidl Srbija biće otvorene do 18h, a u subotu, 27. aprila i ponedeljak, 29. aprila imaće uobičajeno radno vreme. U sredu, 1. maja, prodavnice Lidl radiće do 14h, a sledećeg dana uobičajeno.

Radnje Univereksporta će u petak, subotu i ponedeljak raditi po ustaljenom radnom vremenu. Po skraćenom radnom vremenu, od 7.30 do 20.30h radiće u petak i subotu prodavnice Super Vero i DŽambo (Jumbo), a od ponedeljak 29. aprila imaće redovno radno vreme.

Metro Keš i Keri (Metro Cash&Carry) će u petak, 26. aprila, raditi uobičajeno, a u sredu, 1. maja neće raditi.

Nedelja, 28. april biće neradan dan i za robnu kuću Ikea, dok će ostalim danima raditi redovno.

Tržni centri "Delta siti", "Ušće" i "Big fešn" biće zatvoreni na Vaskrs, dok će na Veliki petak, raditi do 18 sati.

U ponedeljak, 29. aprila, kao i za 1. i 2. maj radiće redovno, od 10 do 22 sata.

Zelene pijace na Vaskrs, u nedelju, 28. aprila, neće raditi, osim pijaca "Zemun", "Dušanovac", "Banovo brdo", "Bele vode", "Gornja varoš" i "Palilula", koje će raditi od 6 do 13 sati.

U ponedeljak, 29. aprila, sve zelene pijace će raditi skraćeno, od 6 do 13 sati.

Otvoreni tržni centar Novi Beograd, popularni "Buvljak" neće raditi 28. i 29. aprila, a ostalih dana radiće u uobičajenom radnom vremenu, od 8 do 20 sati.

Tokom praznika, od petka do ponedeljka, od 26. do 29. aprila, i u sredu i četvrtak, "Parking servis" neće kontrolisati i naplaćivati parkiranje u zoniranim delovima grada. Sve javne garaže, posebna i SMS parkirališta biće neprekidno otvoreni za vreme praznika i radiće po uobičajenom sistemu naplate, kao i Služba "pauk".

(Beta, Tanjug)