Хроника

Раде Панић: Имам информацију да се као могући датум за увођење ванрендог стања због коронавируса помиње 1. октобар

Штампа
уторак, 22. септембар 2020.

 Раде Панић, председник Синдиката лекара и фармацеута, изјавио је у јутарњем програму "Пробуди се" на ТВ Нова С да се оправдано сумња да Кризни штаб и даље не располаже подацима са којима би морао да располаже да би доносио валидне одлуке. Он је навео да има као информацију да се као могући датум за увођење ванрендог стања помиње 1. октобар.

Он је навео да смо се више пута уверили да чланови Кризног штаба немају квалитетне информаицје, а далеко од тога да су потпуне, преноси портал Нова.рс.

“Имате сада јављање који је број новооболелих и преминулих, који ничим не би могао да указује да професор Тиодоровић пре седам дана и др Кон пре три дана најаве могуће ванредно стање. Оно што ми имамо као информацију да се као датум помиње 1. октобар. Реците ми да ли тренутна ситуација на основу оног што Кризни штаб извештава има икакве везе са тим да за пет дана можемо да имамо ванредно стање. Дакле, оправдано сумњамо да и даље Кризни штаб не располаже подацима са којима би морао да располаже да би доносио валидне одлуке, што се тиче струке, које су то мере које треба да се спроводе”, рекао је Панић.

Он је изјавио да ако за пет до 10 дана најављују ванредно стање, онда бројке које јављају сигурно нису тачне.

Панић је навео да када је реч о сменама начелника на ВМА и запослених у Лесковцу да је реч о врсти освете, огромном пристиску и прогону оних који су се усудили да кажу да се нешто не ради добро у току ове епидемије.

(нова.рс)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]