Хроника

Владимир Путин: Русија ће наставити да продубљује сарадњу са Србијом. У оквиру међународног права, ослањајући се на резолуцију 1244. Наставићемо да пружамо нашим српским пријатељима свестрану помоћ у заштити суверенитета и територијалне целовитости

Штампа
уторак, 20. септембар 2022.

 Русија ће наставити да продубљује сарадњу са Србијом, изјавио је председник Русије Владимир Путин на церемонији уручења агремана амбасадорима страних држава у Москви, јавља Спутњик.

„Русију и Србију повезује стратешко партнерство. Ослањајући се на традицију пријатељства, културну, духовну и историјску блискост наших братских народа. Редовно разговарам с председником (Александром) Вучићем, током личних састанака и телефонских разговора, о кључним питањима даљег развоја сарадње“, рекао је руски лидер.

Он је рекао да Русија цени напоре српских пријатеља да спроводе уравнотежену, независну политику на међународној сцени и додао да ће Русија и Србија наставити да продубљују сарадњу у економској, научно-техничкој и хуманитарној сфери.

„У оквиру међународног права, ослањајући се на резолуцију 1244 Савета безбедности УН, наставићемо да пружамо нашим српским пријатељима свестрану помоћ у борби за легитимна права и интересе Србије, заштити њеног државног суверенитета и територијалне целовитости“, закључио је Путин.

На свечаности је присуствовао српски амбасадор у Москви Момчило Бабић.

(Фонет-Спутњик)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]