Početna strana > Hronika > Vladimir Putin: Rusija će nastaviti da produbljuje saradnju sa Srbijom. U okviru međunarodnog prava, oslanjajući se na rezoluciju 1244. Nastavićemo da pružamo našim srpskim prijateljima svestranu pomoć u zaštiti suvereniteta i teritorijalne celovitosti
Hronika

Vladimir Putin: Rusija će nastaviti da produbljuje saradnju sa Srbijom. U okviru međunarodnog prava, oslanjajući se na rezoluciju 1244. Nastavićemo da pružamo našim srpskim prijateljima svestranu pomoć u zaštiti suvereniteta i teritorijalne celovitosti

PDF Štampa El. pošta
utorak, 20. septembar 2022.

 Rusija će nastaviti da produbljuje saradnju sa Srbijom, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin na ceremoniji uručenja agremana ambasadorima stranih država u Moskvi, javlja Sputnjik.

„Rusiju i Srbiju povezuje strateško partnerstvo. Oslanjajući se na tradiciju prijateljstva, kulturnu, duhovnu i istorijsku bliskost naših bratskih naroda. Redovno razgovaram s predsednikom (Aleksandrom) Vučićem, tokom ličnih sastanaka i telefonskih razgovora, o ključnim pitanjima daljeg razvoja saradnje“, rekao je ruski lider.

On je rekao da Rusija ceni napore srpskih prijatelja da sprovode uravnoteženu, nezavisnu politiku na međunarodnoj sceni i dodao da će Rusija i Srbija nastaviti da produbljuju saradnju u ekonomskoj, naučno-tehničkoj i humanitarnoj sferi.

„U okviru međunarodnog prava, oslanjajući se na rezoluciju 1244 Saveta bezbednosti UN, nastavićemo da pružamo našim srpskim prijateljima svestranu pomoć u borbi za legitimna prava i interese Srbije, zaštiti njenog državnog suvereniteta i teritorijalne celovitosti“, zaključio je Putin.

Na svečanosti je prisustvovao srpski ambasador u Moskvi Momčilo Babić.

(Fonet-Sputnjik)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će se Srbija pridružiti sankcijma EU protiv Rusije?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner